• shutterstock_11883505.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_48634264.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_34911532.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_2845931.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_69616750.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_96829891.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_92466961.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_65500483.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_10278475.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_92469142.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_52113181.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_95004421.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_9015010.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_82943512.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

 • shutterstock_5543494.jpg

  Welkom op Lekker-Slank.com!

Diëten

DIE-EET. Door maar 1 letter toe te voegen, creeer je het tegengestelde van dieet. Als mensen het woord dieet alleen al horen, krijgen ze honger. Dieet betent namelijk altijd minimaal eten en geen lekker dingen. En dat houdt geen mens vol.....

Veel mensen tellen calorieën hun hele leven lang, proberen ieder dieet uit, beginnen al op jonge leeftijd met lijnen en blijven hier hun verdere leven mee bezig. De meesten voelen zich slap of schuldig als ze opgeven, maar onthoud dat geen mens levenslang een dieet kan volhouden, echt niet! Bovendien zou je op den duur allerlei tekorten oplopen in voedingsstoffen. Het belangrijkste is echt dat geen enkel dieet leidt tot goede voedingsgewoonten, je valt namelijk na het volgen altijd weer terug in je oude voedingspatroon en je ongezonde eetgewoonten. En het is juist zaak om deze (blijvend) te leren veranderen. 

Het probleem met de meeste diëten is bovendien dat ze te weinig calorieën bevatten zodat je op den duur een tekort in belangrijke voedingsstoffen kunt oplopen, zoals vitamines en mineralen. En die zijn hard nodig voor onze gezondheid en om je energiek en fit te voelen! 

De meeste dieet-preparaten lijken te weinig op gewone voeding en dat verveelt snel, zeker omdat her aanbod van eten en drinken zo groot is in ons land. Om nog maar te zwijgen dat het niet erg gezellig is als de rest van het gezin aan de warme maaltijd zit terwijl jij het met een shake of reep moet doen..... 

shutterstock_67966006Jojo-effect: gevolg van een dieet...

Het nadeel van het volgen van een dieet is dat de stofwisselingssnelheid zakt. Met andere woorden: jouw lichaam past zich aan een veel lagere hoeveelheid calorieën aan dan je gewend bent. Doordat de stofwisseling zakt zul je ook weer gemakkelijker en sneller aankomen, het bekende jo-jo effect. Het belangrijkste is dat geen enkel dieet leidt tot betere voedingsgewoonten waardoor je jouw overgewicht blijvend aanpakt. Je valt na het volgen van een dieet altijd weer terug in je oude voedingspatroon, dit bent je immers al jarenlang gewend. 
 
 

 


En nu?
Ons lichaam heeft dagelijks voedingsstoffen nodig die worden geleverd door onze voeding. Deze worden door het lichaam weer omgezet in energie om te kunnen bewegen en om alle functies van ons lichaam zoals ademhaling, hartslag etc. te vervullen.

Eiwitten zijn nodig voor opbouw en herstel van ons lichaam en zorgen voor aanmaak en instanhouding van je spieren.
Koolhydraten zijn een belangrijke bron van vitamines en mineralen die onmisbaar zijn voor je   lichaam en geven je energie.
Water in onmisbaar voor je lichaam, het is o.a. nodig als bouwstof en zorgt voor de temperatuurregeling.
Vetten bevat verschillende vitamines en dient als bouw- en brandstof.
Vitamines en mineralen zorgen voor een goede stofwisseling.

Veel lijners hebben de neiging om alle vet uit de voeding weg te laten zodat ze sneller afvallen, maar ook vet is een voedingsstof die ons lichaam nodig heeft! Het is een goede bouwstof en daarnaast is vet een oplosmiddel voor de vitamines A, D, E en K. Gebruik het alleen met mate en kies bijvoorbeeld voor producten die veel onverzadigd vet bevatten. 

En dat betekent...shutterstock_21638278

Het is dus belangrijk dat we iedere dag kiezen voor de juiste voedingsmiddelen. Ook voldoende lichaamsbeweging is nodig als je wilt afslanken. Naar de sportschool is niet nodig als je dit niet wilt. Er zijn voldoende manieren om aan beweging te komen die bij je past en dat is belangrijk want anders houd je het niet vol. Het kunnen kleine veranderingen zijn in je dagelijkse patroon; denk aan de trap nemen op je werk, de boodschappen op de fiets halen, een rondje lopen na het avondeten. Er zijn echt veel mogelijkheden!

Naast een lijnperiode is het raadzaam extra water te drinken, ongeveer 2 liter per dag. Als we afvallen wordt namelijk vetweefsel afgebroken waarbij afvalstoffen vrijkomen. Met behulp van voldoende vocht kunnen deze afvalstoffen op een veilige manier het lichaam verlaten.

Door je voedingsgewoonten te veranderen in combinatie met voldoende beweging kun je jouw overgewicht te lijf gaan en ervoor zorgen dat je (het belangrijkste!) ook jouw nieuwe gewicht behoudt!